Ik onderzoek in een biolab hoe ik levenloos eten tóch kan laten bederven.
In het lab beïnvloed ik drop, chips en chocolade in verschillende omstandigheden zo dat schimmel- of bacteriëngroei ontstaat.
Tijdens dit proces:
VOLG MIJN ZOEKTOCHT HIERONDER
gedachte experiment: collectieve gedachte en context levenloos eten
Waarom we levenloos eten consumeren houdt me steeds bezig. Ik ben gaan nadenken over mijn eigen ervaringen betreft een collectieve gedachte en wat dat teweeg kan brengen.
Terwijl ik beeldend onderzoek doe in het biolab, denk ik na over in welke context ik levenloos eten ga plaatsen.
Experiment micro organismen op perfect snoep week 2
Binnen een paar dagen is er wat gegroeid op de chocolade en drop met behulp van veel water en malt yeast agar.
We willen verder onderzoek doen om precies te weten hoe het heeft gewerkt.
Daarnaast bleek de deksel van de petrischaal beslagen door het vocht. Lastig om het resultaat vast te leggen. We hebben een manier gevonden om de condens 'weg te halen'.
Experiment micro organismen op perfect snoep
Bij dit onderzoek stel ik de vraag:
hoe ontwikkelt micro organismen zich beeldend op levenloos eten?
Ik kies voor grafisch perfect ontworpen snoep met felle kleuren en in een perfect vormpje gedrukt.
Ik ben naar museum Micropia geweest om meer te leren over micro organismen en om inspiratie op te doen hoe zij bepaalde concepten presenteren. Buiten mijn verwachting waren er ook kunstenaars die hun werk tentoonstelden die als onderwerp micro organismen hadden.
Dit is chips met nutrient agar na twee weken. De schimmel is verder gaan groeien.
We gaan er vanuit dat er bij de andere experimenten onder deze omstandigheden microbieel geen groeien zal plaatsvinden.
Vandaag ben ik, na 7 dagen, gaan kijken in de incubator. We hebben de petrischaaltjes naast elkaar gelegd. We namen bij chips met nutrient agar en chips met een oplossing van chips in water microbiële groei waar.
Samen met Shirley Niemans en Ramon Verberne hebben we bedacht om de chips, drop en chocolade 3 verschillende voedingsbodems te geven en kijken wat er microbieel zal gebeuren:
- nutient agar
- mijn eigen speeksel
- een oplossing van het eigen levensmiddel in water
Onderzoek ingrediënten chocolade, drop en chips
Voordat ik het onderzoek in het lab start wil ik onderzoeken welke ingrediënten drop, chocolade en chips bevatten omdat dit invloed kan hebben op de microbiële processen.
drop | chocolade | Chips |
Venco Muntendrop | Verkade puur, | Lay's Naturel Chips 275gr |
Klene Suikervrij muntdrop | Lindt Excellence 100% pure chocolade | AH Chips naturel |
KLENE MUNTDROP Mild Zoet. | Côte d'Or Chocolade reep extra intense puur 86% | AH Biologisch Chips naturel |
Chocolat Stella Pure Chocolade 85% | ||
AH Reep puur. |